Безпорядъкът у дома е вреден за здравето - освен че създава

...
Безпорядъкът у дома е вреден за здравето - освен че създава
Коментари Харесай

Изхвърлете тези вехтории от дома

Безпорядъкът вкъщи е нездравословен за здравето - като се изключи че основава проблеми с хигиената, кара ни да се усещаме безпомощни и докарва стрес. Ето за какво е добре от време на време да разчистваме. Ето първите неща, от които би трябвало да се отървем:

Стари кабели

С напредването на технологиите домът ни незабелязано се цялостни с вехтории - устройствата толкоз бързо остаряват, че в един миг се озоваваме насред  " гробище за техно джаджи " и безчет кабели. Все си мислим, че може и да бъдат потребни за нещо. Едва ли. Най-добре е да изхвърлим старите телефони, зарядни и впрочем, а те могат да живеят нов живот под друга форма, след като бъдат рециклирани.

Застояли кремове, лосиони, червила

Често трупаме козметика и забравяме, че кремът и червилото си имат период на валидност. Задължително е да изхвърляме старите ресурси освен с цел да отворим място, само че и и тъй като те си губят качествата и даже могат да причинят обриви и други вреди по кожата. 

Вехти вестници и списания

В съвсем всеки дом има купчини от остарели вестници, списания, отрязъци и всевъзможни листове. Обикновено те просто стоят безполезни и трупат прахуляк. Мястото им е в контейнера за хартиени боклуци, откъдето могат да отидат за преработване. 

Когато чорап плюс чорап не вършат чифт

Едно от тествания за всяка стопанка е да комплектова чорапите след пране и простиране. Има си предписание - в случай че до една седмица вторият чорап не изскочи отнякъде, просто изхвърлете самотния образец. 

Износено долни дрехи

Ако ластикът на боксерките към този момент не е стегнат, в случай че презрамката на сутиена липсва, в случай че видите дупчица или изхабяване, просто е време да се разделите с тях. Това важи за чорапите,  блузите и останалото облекло. 

Подправки с изминал период

Колкото повече подправки в кухнята, толкоз по-добре? Не е напълно правилно. Запасите би трябвало от време на време да се обновяват, а шкафовете да се почистват, тъй като остарялото наличие в опаковката губи качествата си, а също така може да завъди молци и други вредители.

Толкова доста чаши

Понякога домът ни се оказва цялостен с чаши - за кафе, вода, чай, вино. С времето от сервизите остават единични бройки, а тъй като постоянно купуваме или ни подаряват още чаши, шкафовете безусловно се задръстват от стъкло и порцелан. Разделете се с по-старите и самотни екземляри. 

Очукани съдове

Пукнати пластмасови купи, очукани тигани, издраскани тави - мястото им е при отпадъците, изключително на металните съдове, тъй като драскотините постоянно откриват пласт, който не би трябвало да влиза в контакт с храната. 

Тоалетни принадлежности 

Много хора си взимат дребни шампоани, сапунчета и лосиони от хотела, в който са били на отмора или в командировка. Обикновено тези " сувенири " не се употребяват, единствено задръстват шкафа ни в банята и стоят там даже и откакто срокът им на валидност е изминал. Изхвърлете и тях, и старите гъби и четки, които задържат влага и стават развъдници на бактерии.  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР